maandag 4 oktober 2010

Tips voor de Mediatheek

De mediatheek van het 4e Gymnasium bestaat nu zo'n anderhalf jaar. Tijd om eens een tussenstand op te maken. De mediatheek wordt veel en intensief gebruikt, maar wat zou er beter kunnen. Tijdens de introductielessen mediatheek voor de eerste klas hebben we de nieuwe leerlingen gevraagd of ze tips hadden hoe we de mediatheek nog aantrekkelijker konden maken.

De respons was overweldigend: leerlingen hebben veel ideƫen over de combinatie van studieruimte en bibliotheek. Er kwamen veel suggesties binnen voor titels van boeken, films, games, cd's en computerprogramma's die in de mediatheek ontbreken. We gaan kijken welke van deze verzoeken we kunnen honoreren.

Veel tips hadden betrekking op het inrichten van een zithoek, met kussens of zitzakken, waar je lekker kunt lezen. Helaas zitten we nu al met ruimtegebrek, zeker wanneer over een poosje een kopieerapparaat in de mediatheek wordt geplaatst. Maar we houden deze tip in ons achterhoofd.
Van een aantal leerlingen mag de mediatheek ook wel wat vrolijker: meer kleur en meer dingen aan de wand. Met dat laatste zijn we bezig. Binnenkort worden er posters en werkstukken van leerlingen opgehangen.

Langere openingstijden - ook een wens - zit er nog even niet in, maar in de toekomst is dat zeker de bedoeling. We gaan nadenken over een betere bewegwijzering in de bibliotheek, met bordjes of kaartjes, zodat boeken sneller gevonden kunnen worden. Over een aantal weken komen er boekenkasten bij, waardoor de indeling in ieder geval al overzichtelijker wordt.
Er kwamen ook aardige suggesties binnen over het organiseren van activiteiten in de mediatheek, zoals bijeenkomsten met schrijvers en een leeswedstrijd. In overleg met de talensecties gaan we kijken welke mogelijkheden we hiervoor hebben.

Alle tipgevers: heel hartelijk bedankt! Onder de vele inzendingen is een boekenbon verloot. De winnaar van deze prijs is geworden: Emma ter Beek uit 1E.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten