dinsdag 12 oktober 2010

Schrijvers op school: Maggie Stiefvater


Woensdag 13 oktober bezoekt de Amerikaanse schrijfster Maggie Stiefvater het 4e Gymnasium. Ze zal in een aantal klassen praten met leerlingen over haar werk.

Maggie Stiefvater woont in de middle of nowhere, ergens in het Amerikaanse Virginia. Over haar is in Nederland nog niet bijzonder veel bekend. Niet gek, want Huiver (Shiver) is het eerste boek dat hier van haar is verschenen. Na een paar mislukte baantjes heeft Stiefvater zich volledig op het schrijven gestort. In de Verenigde Staten zijn van Maggie Stiefvater meer boeken uitgekomen, namelijk Lament en Ballad. Dit jaar verscheen ook het vervolg op Shiver: Linger.

In Huiver volgen we het verhaal van Grace, die gered wordt door Sam. Maar Sam is niet zomaar een jongen… niet álleen een jongen. Hij is namelijk ook een wolf. Zodra Sam Grace in het echt ziet, in de winkel waar hij werkt, is hij gefascineerd door haar. Hetzelfde geldt voor Grace, die de wolven rondom haar huis observeert en op zoek is naar die éne wolf… de wolf met de gouden ogen. De rest van het verhaal vertelt hoe de liefde tussen Grace en de weerwolf Sam zich ontwikkelt en welke obstakels ze tegenkomen om bij elkaar te kunnen zijn.

In de grote pauze (12.30-13.00) signeert Maggie Stiefvater haar werk in de Aula.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten