maandag 23 april 2012

Nederland leest 'Damokles'

De campagne Nederland Leest staat dit jaar in het teken van het boek 'De Donkere Kamer van Damokles' van Willem Frederik Hermans.
Met de campagne proberen verschillende organisaties Nederlanders aan het lezen te krijgen. Leden van de bibliotheek krijgen een gratis exemplaar van een bepaald boek en het is de bedoeling dat de lezers over het boek in discussie gaan.

Dubbelganger

'De Donkere Kamer van Damokles' (1958) gaat over een sigarenhandelaar die tijdens de Tweede Wereldoorlog opdrachten uitvoert voor zijn dubbelganger; iemand die zegt een verzetsman te zijn. Als na de oorlog deze dubbelganger onvindbaar blijkt te zijn, komt de sigarenboer in de problemen.
Hermans (1921-1995) kreeg in 1971 de P.C. Hooftprijs voor zijn hele oeuvre. Naast 'De Donkere Kamer van Damokles' schreef hij onder meer 'Paranoia' (1953) en 'Nooit Meer Slapen' (1966).
Nederland Leest wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden en duurt van 1 tot en met 30 november. Vorig jaar stond het boek 'Het Leven is Vurrukkulluk' van Remco Campert centraal.


Bron: NOS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten