vrijdag 20 april 2012

Annabel Pitcher in de mediatheek


Woensdagochtend 18 april bezocht Annabel Pitcher de mediatheek om te praten over My sister lives on the mantelpiece (Mijn zus woont op de Schoorsteenmantel).

De Engelse schrijfster debuteerde vorig jaar met dit verrassende boek dat de afgelopen weken door leerlingen van het Taalatelier en Fast Lane English is gelezen.

Het Taalatelier had gezorgd voor een prachtig decor: de mantelpiece uit het boek. Daarnaast hadden de leerlingen een Facebookaccount aangemaakt voor één van de karakters uit het boek.

Annabel Pitcher beantwoordde vragen van leerlingen van verschillende klassen. Ze vertelde over de wereldreis die ze had gemaakt, terwijl ze het boek schreef. Ze ging uitgebreid in op hoe het boek was ontstaan. Ze vertelde welke veranderingen ze tijdens het schrijven had toegepast. Zo besefte ze aan de hand van een eigen jeugdfoto dat je als kind van tien maar weinig meer weet van de tijd dat je vijf was.


Deze ontdekking zorgde voor een heel andere invalshoek van het verhaal. Haar hoofdpersonage was tot dan toe een zeer wijs kind van 10 dat al jaren alleen maar treurde over de dood van zijn oudere zus die bij een terroristische aanslag om het leven is gekomen. In de nieuwe versie die in het boek is terecht gekomen probeert Jamie zijn eigen leven tussen treurige en treurende volwassenen te leven zo goed en zo kwaad als dat gaat. Het verhaal werd er veel luchtiger door.

Volgend jaar komt er een nieuw boek uit van Annabel Pitcher, ditmaal over een meisje van 15 dat een moord heeft gepleegd. Het manuscript is net af, vlak voordat ze naar Nederland kwam. Inmiddels is ze alweer plannen aan het maken voor haar derde boek.

Meer weten over Annabel Pitcher: www.annabelpitcher.com.



  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten