dinsdag 8 februari 2011

Lesekreis Deutsch

De Lesekreis begint aan een nieuw en zeer opmerkelijk boek. Dit keer ook in het Nederlands: Feuchtgebiete (Vochtige streken) van Charlotte Roche.
Het boek was in Duitsland en daarbuiten een literaire sensatie. Men raakte er niet over uitgepraat, vooral vanwege de onverhulde manier waarop de meest intieme zaken worden beschreven.


De 18-jarige Helen Memel ligt in het ziekenhuis, omdat ze bij een intieme scheerbeurt een anale ontsteking opgelopen heeft. Helen is dwars, kent geen schaamte en heeft een hekel aan hygiëne. Ze deelt de meest bizarre informatie met de lezer. Aambeien, anale seks, het ruilen van gebruikte tampons met haar beste vriendin en haar fascinatie voor het uitknijpen van meeëters - niets is taboe. En dan moet ze ondertussen ook nog haar gescheiden ouders bij elkaar brengen en haar avocadopitten opkweken...
Is het goedkope pornografie of een feministisch manifest? Wat vind jij?

Voor wie?
• Iedereen die geïnteresseerd is in literatuur en een sterke maag heeft. Aanbevolen voor bovenbouwleerlingen.

Wat gaan we doen?
• Regel een boek. Voor die-hards in het Duits: € 8,95 bij Buchhandlung Die Weisse Rose, Rozengracht 166, telefoon 686 39 59. Je kunt ook de vertaling lezen: Vochtige streken, € 7,95, te verkrijgen via de reguliere of internetboekhandel.
• Begin in het boek... bijvoorbeeld in de voorjaarsvakantie.
• Onze eerste bijeenkomst is op donderdag 10 maart van 16.00u tot 17.30u. We
bespreken dan hoe we de eerste 100 paginaʼs vonden.
• Onze tweede bijeenkomst is op vrijdag 25 maart, het 4e en 5e uur (je les vervalt). We hebben het boek uit en ontmoeten vertaler Marcel Misset. Hoe vond hij het om dit boek te vertalen? En hoe doe je dat eigenlijk? We krijgen een workshop!

Aanmelden voor de voorjaarsvakantie bij Maaike Luttikhuis, via: m.luttikhuis@het4egymnasium.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten