zondag 11 april 2010

Mediatheek gaat bloggen

Een weblog, meestal afgekort als blog, is een website die door iedereen eenvoudig in een paar klikken te bouwen is. De inhoud (content) bestaat uit korte berichten in de vorm van blogposts of posts. De mediatheek van het 4e Gymnasium is deze Mediablog begonnen om leerlingen, ouders en medewerkers van het 4e Gymnasium in Amsterdam (maar ook andere belangstellenden) op de hoogte te houden van ontwikkelingen binnen en buiten de school op het gebied van media.

Media is in dit geval een ruim begrip. Een bericht kan gaan over nieuwe boeken in de mediatheek; interessante websites; een film die op school is gemaakt; gadgets; games; krantenberichten; ICT nieuws van de school etc.

De meest recente artikelen verschijnen bovenaan. Het aardige is dat je ook op de berichten kunt reageren via comments. Deze reacties zijn ook weer door iedereen te lezen.

Dit Mediablog is een experiment. Het is de bedoeling dat er regelmatig berichten op verschijnen. Via tags kun je berichten over een bepaald onderwerp makkelijk terug vinden. Heb je aanvullingen, meningen, commentaar, schroom dan niet en reageer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten